MK Prosopsis

 

 

Λογισμικό Υποστηρικτικής Τεχνολογίας - Λογοθεραπεία

Επιλέξετε το κουμπί 'Buy Now' για άμεση αγορά του προϊόντος

Select Delivery Country
Επιλέξετε το κουμπί 'Add to Cart' εφόσον θέλετε να αγοράσετε και άλλα προϊόντα από τον ιστοχώρο μας
Select Delivery Country
 

 

Λεξιπαίγνιο

 

Το Λεξιπαίγνιο απευθύνεται σε λογοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους και γενικότερα επαγγελματίες που ασχολούνται με την αποκατάσταση προβλημάτων λόγου, ομιλίας, γραφής και ανάγνωσης. Έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με έμπειρο λογοθεραπευτή, φιλοδοξώντας να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο-βοήθημα για την καθημερινή εργασία.

Αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, ένα εργαλείο για την προετοιμασία και την εφαρμογή των παρεμβάσεών σας. Υποστηρίζει:

  • Την επιλογή λέξεων βάσει γλωσσολογικών κριτηρίων
  • Το σχεδιασμό δραστηριοτήτων
  • Την εκτέλεση δραστηριοτήτων στον υπολογιστή
  • Την παρακολούθηση και αξιολόγηση της θεραπευτικής σας παρέμβασης
  • Την τήρηση αρχείου πελατών

Το Λεξιπαίγνιο επιτρέπει τη δημιουργία δραστηριοτήτων οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν για την ανάπτυξη:

- Φωνολογικής ενημερότητας
- Αναγνωστικών δεξιοτήτων
- Ορθογραφικών δεξιοτήτων
- Λεκτικής κατανόησης
- Σημασιολογικών σχέσεων
- Ικανότητας εύρεσης λέξεων - κατονομασίας
- Ακουστικής διάκρισης
- Ακουστικής - λεκτικής μνήμης
- Οπτικής μνήμης

Παρέχει τη δυνατότητα σχεδιασμού εξατομικευμένης παρέμβασης, σε επίπεδο λέξης, για την αντιμετώπιση διαταραχών όπως, διαταραχές άρθρωσης, φωνολογικές διαταραχές, μαθησιακές δυσκολίες, αφασία, δυσαρθρία, κ.α. Αναλυτικότερα, η εφαρμογή χωρίζεται σε τρεις τομείς:

1. Αναζήτηση σε λεξικό: πρόκειται για μια εξαιρετικά ισχυρή μηχανή αναζήτησης λέξεων σε λεξικό. Η αναζήτηση μπορεί να γίνει με κάθε πιθανό τρόπο, από την κλασική αναζήτηση με βάση τμήμα της λέξης, έως κάθε άλλο κριτήριο που μπορεί να σας ενδιαφέρει. Έτσι είναι δυνατή, για παράδειγμα, η αναζήτηση λέξεων που αρχίζουν από το γράμμα τ, συνεχίζουν με 1 φωνήεν και 2 σύμφωνα, περιέχουν ένα επιπλέον τ και τελειώνουν σε -ος, όπως τερματισμός κ.α. Επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα αναζήτησης με τα εξής κριτήρια: φωνολογική δυσκολία, ορθογραφική δυσκολία, εννοιολογική δυσκολία, μέρος του λόγου, γένος, αριθμός συλλαβών και τέλος ύπαρξη εικονογράφησης και εκφώνησης. Μπορείτε να προσθέσετε νέες λέξεις στο λεξικό και να τροποποιήσετε τα χαρακτηριστικά τους. Το Λεξιπαίγνιο περιέχει 1000 πρωτότυπα, εκτυπώσιμα σκίτσα σχεδιασμένα ειδικά για το πρόγραμμα. Μπορείτε να προσθέσετε, φωτογραφίες αλλά και ηχητικά αρχεία (φωνή ή μουσική) και να τις «συνδέσετε» με τις αντίστοιχες λέξεις του λεξικού.

2. Σχεδιασμός δραστηριοτήτων: το Λεξιπαίγνιο παρέχει απόλυτη ευελιξία και ελευθερία στη σχεδιασμό δραστηριοτήτων για κάθε περίπτωση. Εικόνες και ήχοι μπορούν να συνδυαστούν με λέξεις, βάσει κριτηρίων που ορίζει ο θεραπευτής. Οι δραστηριότητες μπορούν να λειτουργήσουν στον υπολογιστή ή να εκτυπωθούν, με καθοριζόμενο και ελεγχόμενο από το χρήστη τρόπο.


Παραδείγματα δραστηριοτήτων:

Ανάκληση λέξεων
Κατονομασία εικόνων
Αντιστοίχηση εικόνων - εκφωνήσεων - γραπτών λέξεων
Επιλογή εικόνων - εκφωνήσεων - γραπτών λέξεων με σημασιολογικά, φωνολογικά, γραμματικά κριτήρια
Γραφή / συμπλήρωση γραμμάτων, λέξεων και προτάσεων
Αντιγραφή λέξεων
Μετατροπή λέξεων, π.χ. κεφαλαία-μικρά γράμματα, συνώνυμα, αντίθετα, ενικός-πληθυντικός αριθμός, χρόνοι ρημάτων
Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, π.χ. κατηγοριοποίηση, κατανόηση προτάσεων και παραγράφων


3. Δημιουργία αρχείου: παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας αρχείου πελατών, στο οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε τις δραστηριότητες που ετοιμάσατε ή χρησιμοποιήσατε καθώς και τις επιδόσεις τους σε αυτές. Επιτυγχάνεται έτσι η διαχρονική παρακολούθηση της θεραπείας και η αξιολόγησή της.

Το Λεξιπαίγνιο είναι το μοναδικό προϊόν στην Ελληνική -και όχι μόνο- αγορά που παρέχει ένα τόσο εξελιγμένο περιβάλλον εργασίας και ανάπτυξης λογοθεραπευτικών - εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες βελτίωσης της παρουσίασης και ποιότητας της δουλειάς σας με παράλληλη μείωση του χρόνου προετοιμασίας των συνεδριών.

Λεξιπαίγνιο Δοκιμαστική Έκδοση - Αυτή είναι η πλήρης έκδοση του λογισμικού. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για 30 ημέρες

ΠΑΝΩ

Οθόνη Λειτουργίας

Οθόνη Λειτουργίας

Οθόνη Λειτουργίας

Οθόνη Λειτουργίας

 

ΠΑΝΩ
Παραδείγματα
Παραδείγματα
Παραδείγματα
Παραδείγματα
Παραδείγματα
Παραδείγματα
Παραδείγματα
Παραδείγματα
Παραδείγματα

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρήματα

 

 

 

 

 

Ουσιαστικά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιρρήματα

Windows: Compatible with Windows XP,Vista & 7
Mac: No Switch Access: No

Recommended for: Speech and Language Therapy

ΠΑΝΩ