MK Prosopsis

Ενσφηνώματα 1

 

Για δασκάλους και μαθητές Ειδικής και Προσχολικής αγωγής και Α΄Δημοτικού

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΑΝΟ ΚΟΥΤΙ DVD ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ CD-ROM ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΣΕΛΟΦΑΝ

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΙΚΟ, ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΔΟΚΙΜΑΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΞ΄ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

Κάθε πρόγραμμα του πακέτου, διαθέτει από 1-4 επίπεδα βοήθειας, ώστε να είναι δυνατή, η προσαρμοστικότητά του στις ανάγκες του κάθε μαθητή. ΣΤΟ CD-ROM ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ (7+1) ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕ:

  • 76 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (αντιστοιχίες, παζλ εικόνων και αριθμών, χρώματα και σχήματα, ασκήσεις μνήμης και παρατηρητικότητας, αισθητοποίηση των αριθμών 1-5, πρόσθεση και αφαίρεση στην πεντάδα)
  • 9 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗΣ (για την πρώτη επαφή των παιδιών με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή και την εξάσκηση στη χρήση του mouse)
  • 64 ΕΚΤΥΠΩΣΙΜΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ (χρησιμοποιούν, τα ίδια αντικείμενα που υπάρχουν στον Η/Υ. Με στόχο τη γενίκευση της γνώσης, αλλάζουμε το μέσο μετατρέποντας την οθόνη σε χαρτί, όχι όμως και τα αντικείμενα.)
  • 33 ΛΕΠΤΑ VIDEO (Video-cd. Θέμα του, οι νέες τεχνολογίες στην εκπαιδευτική διαδικασία, η χρήση των προγραμμάτων και των ηλεκτρονικών συσκευών, η αξιοποίηση των εκτυπώσιμων ασκήσεων.)
  • 7 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ (από 3 υπέροχους μουσικούς δίσκους, με δυνατότητα εκτύπωσης των στίχων.)
  • 64 ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ (με αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης, προτάσεις χρήσης και εκπαιδευτικούς στόχους.)

Τα Ενσφηνώματα 1, αποτελούν, την πρώτη προσπάθεια συγκέντρωσης, κατηγοριοποίησης και ολοκλήρωσης προγραμμάτων που δημιουργήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια μέσα στην τάξη, ώστε να είναι δυνατή η χρήση τους σαν ολοκληρωμένο πακέτο.

Στη διαδικασία παραγωγής και μέσα από τη συνεχή παρατήρηση χρήσης και κατανόησης, κάθε πρόγραμμα, δοκιμάσθηκε και τροποποιήθηκε πολλές φορές μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία ώστε να μπορούμε να πούμε με σιγουρία πως κάθε τμήμα του λογισμικού είναι απόλυτα λειτουργικό και ανταποκρίνεται στις ανάκες και την ικανότητα των περισσότερων μαθητών.

Προγράμματα κάθε κατηγορίας:

1η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Περιλαμβάνει 10 καρτέλες με αντιστοίχηση ένα προς ένα διαφόρων σχημάτων με προοδευτικά αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας. Οι ασκήσεις είναι κατάλληλες και για την εξοικείωση στη χρήση του mouse ή του joystick. Κάθε καρτέλα διαθέτει και δύο επίπεδα βοήθειας.

2η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Έντεκα (11) καρτέλες για να συναρμολογήσουν τα παιδιά εικόνες και αριθμούς που όταν ολοκληρωθούν ζωντανεύουν. Πολύ καλές ασκήσεις αντίληψης του χώρου και της θέσης των τμημάτων των εικόνων, αλλά και εξοικείωσης στη χρήση του mouse. Διαθέσιμα μέχρι και 4 επίπεδα βοήθειας σε κάθε καρτέλα.

3η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Μετά τη διδασκαλία των χρωμάτων και των σχημάτων από τον κύριο Πινέλο στις πρώτες 2 καρτέλες, ο μαθητής αντιστοιχεί χρώματα και σχήματα που του ζητούνται. Κάθε καρτέλα διαθέτει από 1-2 επίπεδα βοήθειας.

4η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Εννέα (9) καρτέλες με ασκήσεις μνήμης και παρατήρησης. Ο μαθητής ψάχνει να βρει ζευγάρια ίδιων εικόνων, ζώα φανερά ή κρυμμένα στο δάσος, το διαφορετικό ανάμεσα σε ομάδες μικρών και μεγάλων αντικειμένων, μέχρι και που αντιστοιχεί η σκιά σε μια εικόνα. Κάθε καρτέλα διαθέτει από 1-2 επίπεδα βοήθειας.

5η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αισθητοποίηση των αριθμών από 1-5. Ποσοτική αντιστοίχιση, σειροθετήσεις, σκάλες και μεγέθη αριθμών, σε δέκα (10) συνολικά καρτέλες, με κίνηση, ήχο, έντονα χρώματα και μουσική.Έως και δύο (2) επίπεδα βοήθειας ανά πρόγραμμα.

6η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Πρόσθεση αριθμών μέσα στην Πεντάδα. Εννέα (9) συνολικά καρτέλες, ξεκινούν προοδευτικά με προσθέσεις αντιικειμένων και καταλήγουν σε οριζόντιες και κάθετες προσθέσεις 2 αριθμών, μέχρι και την πρόσθεση 3 αριθμών, και την αντιμεταθετική ιδιότητα. Κάθε καρτέλα διαθέτει 1-2 επίπεδα βοήθειας.

7η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Περιλαμβάνει 11 καρτέλες με ασκήσεις αφαίρεσης μέσα στην πεντάδα. Στις πρώτες 5 καρτέλες ο μαθητής χωρίς να γίνεται λόγος για την πράξη αντιλαμβάνεται σιγά-σιγά την έννοια της αφαίρεσης. Στις επόμενες 6 καρτέλες, η πράξη εκτελείται κανονικά με πολλούς τρόπους. Κάθε καρτέλα διαθέτει από 1-2 επίπεδα βοήθειας.

8η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

8 α) ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ: Στην προσπάθειά μας ν΄αντι- μετωπίσουμε το πρόβλημα της ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ, προτείνουμε τη σταδιακή μεταφορά της γνώσης, αλλάζοντας το μέσο (τον Η/Υ), μετατρέποντας δηλαδή την οθόνη σε χαρτί, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ. Δημιουργήσαμε για το λόγο αυτό, μια σειρά από 64 ΕΚΤΥΠΩΣΙΜΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ, οι οποίες περιλαμβάνουν τα ίδια αντικείμενα που χρησιμοποιούν και οι καρτέλες του προγράμματος. Οι ασκήσεις χωρίζονται σε 2 κατηγορίες. Στις ασκήσεις που ο μαθητής θα τις χρησιμοποιήσει αμέσως και στις ασκήσεις που μετά από μια μικρή προεργασία, θα αποτελέσουν μόνομο εποπτικό υλικό για την τάξη. Αναλυτικό video που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα, δείχνει τον τρόπο κατασκευής αλλά και χρήσης.

8 β) ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ: Με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από έναν εύχρηστο player και με τη βοήθεια μιας ορχήστρας ζώων, μπορούμε ν΄ακούσουμε 7 συνολικά όμορφα τραγούδια για παιδιά και όχι μόνο, από τρεις συνολικά μουσικούς δίσκους.

8 γ) VIDEO: Η διάρκειά του είναι 33 λεπτά και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα. Είναι χωρισμένο σε 8 τμήματα-θέματα (chapters), με άμεση πρόσβαση σε καθένα από αυτά. Θα δείτε εικόνες, από τη χρήση του προγράμματος και των συσκευών στην εκπαιδευτική διαδικασία, μέχρι και την αξιοποίηση των εκτυπώσιμων ασκήσεων.

8 δ) ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: Συνολικά στο πρόγραμμα, υπάρχουν 9 διασκεδαστικά παιχνίδια απλής μορφής, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε τους μαθητές μας και τα μικρά παιδιά, στην πρώτη τους επαφή με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στην εξοικείωσή τους στη χρήση του mouse και του joystick. Σε συνδυασμό με τα 4 επίπεδα βοήθειας, προσαρμόζουμε το κάθε παιχνίδι στις δυνατότητές τους.

Windows: Compatible with Win98 and later versions

Mac: No Switch Access: Yes

Recommended for: Early Learning

TOP